sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Tyttörakkaudesta

”Kun saan, ja minä tosiaan saan, otan toisella kädellä tukea luisesta olkapäästä ja lyön Pietarin punottavaa poskea kämmeneni syrjällä. Yllätän itsenikin.”
- Essi Henriksson: Ilmestys (Gummerus, 2007)

Essi Henrikssonin vuonna 2007 ilmestynyt esikoisromaani ”Ilmestys” kertoo kahdesta lesbosta. Toinen on tanssija, toinen lukutoukka. Tanssijan ruumis on jumala – sekä tanssijalle itselleen, että tälle lukutoukalle. Miten näiden maailmat voivat yhdistyä?

Onko tyttörakkaus vain seksiä? Ovatko lesbot (ja muut – homot, bit) yliseksuaalisia? Kun mies ajattelee seksiä kuusi kertaa minuutissa, ajattelevatko lesbot sitä kuusi kertaa sekunnissa? Perustuuko homoseksuaalisten ihmisten suhteet pelkälle seksille? Kun seksi hiipuu – suhde loppuu?

Tyttörakkaus on hot – miesten mielestä. Niin kyllä minustakin. Mikä on kauniimpaa katsottavampaa kuin alastoman naisen vartalo? Ja viettelevästi tanssiva nainen?

Henrikssonin Ilmestyksen kieli on hienoa, lyyristä. Mitään mullistavaa se ei kuitenkaan lesbo-aiheesta tarjoa. Suosittelen kirjaa ihmisille, jotka pitävät kauniista kuvailusta. Jos kuitenkin haluat kunnon kuvauksia tyttöjen välisistä akteista ja lesboelämästä – unohda koko juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti